Torsdagstema - Magnifikation

Den här veckan har Bokkei valt torsdagstema och det är Magnifikation!
 
Alltid när jag tänker på något uppförstorat glider tanken till kvalster. Så nu har jag gjort ett kvalster.
 
 

Torsdagstema - självporträttTorsdagens tema är självporträtt, valt av komigensofie, titta in på hennes blogg för att se fler! Det här med självporträtt.. jag har gjort så många genom åren bara för att man är en ständigt närvarande modell. Men det är kul att se hur porträtten förändras, vilken bild man just nu bär runt av sig själv.
Sen jag såg
Han såg allt bakom horisonten med blinda ögon

 
 
Höst kanske gör att man ritar mörker. När jag åkte tåg hem imorse låg dimman tät över Upplandsslätten. Hela världen var täckt i tjockaste rök, bara kala grenar stack ut i det grå. Då är det ju lite så att man längtar någonstans där det är mindre iskallt, mindre grått och mindre mörkt. För det är mörkt när man vaknar, mörkt när man somnar. Mörkt innan jobbet, mörkt efter jobbet. Jag längtar till Paris. Längtar efter att sitta på en uteservering och höra nya språk. Leta ord man kan och nya sätt att ta sig fram.
 
 
 
 

Torsdagstema - kärlek

 
 
 
Kärlek säger man som att vi alla vet vad det är. Som att man kan greppa varför luftens förändras när någon berättar om en avbruten livsdröm med någon. Varför tiden kan stanna mitt i en händelse och allting förändras med en liten, liten gest
 
.Jag tror att kärlek för mig handlar om att någon, mycket försiktigt, stiger över gränsen för vad den brukar. Om att kliva utanför för att någonting är viktigare än det livet innan innebar.
 
"He stopped loving her today" heter en låt bilden handlar om. En man har levt i en kärlek medan åren gått. Levt i minnet av en kärlek som en gång var besvarad. När han dör kan han kliva ur den och lämna det som var. Han blir färdig och kan lätta. Släppa och våga vidare till något nytt.
 
 
 

RSS 2.0