Det är liv, som det är.

Att sätta ned fötterna en morgon och veta att allt det mod du bär kommer krävas, Se fåglarna och önska att det fanns ett så mycket enklare svar. Luta huvudet mot ödet, andas och lyssna på nya ord som strömmar ut.

Att lära sig nya steg i en gammal form. Fortsätta genom alla scenskiften och förändringar. Hålla en hand som rymmer en värld av skratt. Se livet bli så mycket mer.

Att vila sig mot jorden och säga ja. Leva och fortsätta tills ögonen blivit en trött skugga av ett lyckligt liv. Blunda och se gnistan av ett mod. Som krävdes och fanns. Som skapade existens med ett enda svar.


Linköping

Vi har dansat och lyssnat och pratat i Linköping. Mellan konserterna knåpade jag ned denna på ett fik.
 

I´m so fasansfull

Skräck och fasa!!
 
Så lyder torsdagstemat den här veckan. Det är bästa Bokkei som valt det och jag har haft så himla kul. Resultatet blev att det läskiga skelettet ser väldigt glatt ut det med. Eller det och det, han heter Nils och gillar fina klänningar. Och dockor. Lite slott kanske också. En riktig primadonna är han i alla fall. 
 
 
Hittade en kul illustratör som jag också måste tipsa om, kolla in Kukula.

När jag såg världen genom dina ögon var den kalejdoskop

När jag var liten packade vi in hela våra liv i en brun saab någon gång kring midsommar. Sen packade vi in oss själva mellan grejerna och försvann från allt var stad hette under många långa sommarveckor. Vi åkte till stället som inte hade dricksvatten eller toalett, men ett utedass som rymde en värld, en sjö och så Moster Britta. Kvinnan som kunde cykla till världens ände (staden 3 km bort) och slå gräs med lie.
 
Hon lät oss skapa en värld där, med gruvor över hela tomten och bröllop i vardagsrum. Hon fanns med när vi lärde oss hugga ved. När vi fiskade kräftor med gamla släktingar ingen annan visste banden till. När det regnade, när solen sken. Hon gick med mig på adventsmarknad varje jul och såg mig köpa trasiga tuggummimaskiner. Lärde mig älska Stockholms alla varuhus.
 
Och så lärde hon mig något som var viktigare än allt annat. Hon lärde mig att man kan fira jul vid midsommar och ge födelsedagspresenter från sommaren vid jul, man kan leva precis som man vill. Det finns inga regler förutom kärlek och att man inte badar direkt efter maten. Och vem som än dömmer en så ska man minnas det.
 
 
 
 
 Speciell är det finaste man kan vara, och hon är nu bortom döden speciell för mig
 
 
 
 

Tåg.. tåg.. tåg..

Jag sitter på tåget för hundrajagvetintehurmycket gången och tittar på löv, tunnel, sol, löv, tunnel, sol. Ett kyrktorn här och där. Det är som en upprepningsbana. En låt av Steve Reich.


Moments lost - torsdagstema

 
 
Den här torsdagen gällde torsdagstemat att måla efter en rad ur en låt. Det var Lady thirty som stod för den, en ny i torsdagstruppen. Mitt bidrag kommer från vnv nations låt beloved. Min favorit under hela ungdomen. Raden är:
 
 
Moments lost though time remains
 
 
Jag hörde det och tänkte på att det är som små bubblor av ögonblick ständigt flyger ifrån oss medan tiden fortsätter och livet fortsätter. Sekunder som spricker när vi försöker nå dem men lever i våra minnen genom år.
 
Det är förunderligt med minnen, att man kan känna en doft eller en rörelse från många år tillbaka trots att det just är ett ögonblick som egentligen aldrig händer igen. Trots att det bara är ett eko av en minnesbubbla som spricker inom oss.

Jackor och sömnad

 
Jag är så lyckligt lottad att när jag visar upp jackan jag egentligen vill ha men aldrig skulle lägga pengar på att löpa, då finns det personer runt mig som påminner om att jag har symaskin.Så jag sprättade helt enkelt upp en kappa och gjorde en jacka.
 
 
Sen var jag så inne i det att det nu blev nya ärmar på lin skinnjacka. Hurra för symaskiner!

visitkort

Efter mycket pysslande är mina visitkort klara! Kan varmt rekommendera Clas Ohlssons förskurna visitkort.

App!

Nu har blogg.se fått en app för Android, jag blir så glad! Har knappt bloggat alls den senaste tiden för att sedan uppdateringen har det inte fungerat från telefonen. Så nu är jag så glad!

RSS 2.0