Mi la ku nis

På morgonen går jag upp tidigt nu för att gå till jobbet. Traskar genom staden jag nyss flyttat till men känner så väl. Det är så fint att jag blir lite tårögd. Att ha lunchrast och faktiskt något att ta lunchrast ifrån. Det är så oerhört. Dessutom jobbar jag med något jag älskar och tycker är viktigt.

När jag kommit hem från jobbet den här veckan har jag ritat lite på denna tjej. På en fest förra helgen pratade någon om att man ibland behöver spela schlager för att kunna spela svårjazzen man egentligen vill. Vi kom fram till att det är en metafor som fungerar i alla sammanhang, att man ibland gör något som egentligen inte är det man vill och det som ens fulla potential kommer fram i. Och det behöver göras.

Här en min schlager, det jag gillat att göra men som egentligen inte är det som är mitt område. Min eld.


Födelsdedagar och resor

Jag har varit bortrest under helgen, till en fin gammal vän och sen en grabb som fyllde år. :) Till födelsedagen gjorde jag en liten porträttbild.

blogg.se fungerar inte

Det är banne mig omöjligt att försöka blogga på blogg.se just nu.

Folkdans och vänskap

Innan jag försvann från målandet ett tag ritade jag den här bilden till en av mina fantastiska vänner. Hon är en äventyrskvinna i bästa klass. Jag har aldrig träffat en människa som den här tjejen, som ger så mycket glädje bara genom att finnas i ett rum. Som ger så mycket värme att man känner sig älskad ända in i själen

. Nu har hon gått ut en utbildning i folkdans och jag är som alltid mäkta imponerad.I helgen är det en Stockholm Folk Festival vid Hesselby slott. Mycket fin musik och lite dans blir det, så roligt! Jag ska rota fram dansskorna och ta mig iväg de sista semesterdagarna.

Den nya poolen och ett ösregnJust nu låter det som att hela världen ska sköljas bort. Eller i alla fall trädgården bli ett hav. Jag undrar vad jag kommer vakna till imorgon.

Det är passande att regnet kommer nu när jag blivit bästis med den nya poolen i vår trädgård. Vore jag mindre förståndig skulle jag dra på mig gummistövlarna för att gå ut i ösregnet och kolla till den. Men jag gör det inte. Typ.

Prideglädjetårar i en pool

Min familj har blivit med pool! Som det vattendjur jag höll jag på att kasta mig i vattnet med förkylning och allt när jag kom hem till mina föräldrar ikväll. Men det får vänta på att det åtminstone blir sol.

Igår när jag lyckats bli feberfri så gav jag mig iväg till prideparaden. Vi väntade vid Hornsgatan och när alla började klappa händerna till musiken och leendena så blev jag så rörd att tårarna rann innanför solglasögonen. Jag minns min första Pride och att det var läskigt för att någon slängde saker på oss. Men det är länge sedan nu, eller snarare det är alla de klappande händerna och kärlekfulla ansiktena sen nu. Och därför rann det alldeles lyckliga tårar ned för mina kinder.

Här är mitt otroligt fina nya köksfönster

Ny lägenhet med en hemlighet

Här skulle det ligga en bild på min nya lägenhet, men inte går det att lägga upp bilder inte.

Bästa ögonblicket i lägenheten hittills är första morgonen då jag lägger mitt blöta frukostägg på tallriken och ser den sakta men säkert glida av tallriken. Så mycket lutar alltså min lägenhet.. Det är lite som att vara på sjön med bord som glider och luckor som åker ut.

Och det är helt fantastiskt.

RSS 2.0