The thin faceEfter att ha gjort en här bilden kom jag att tänka på "When did this become hotter than this"-bilden som många lägger upp på facebook. Sen kom jag att tänka på kommentaren någon gav Blondinbellas nakenbild om att hennes kampanj "size ME" är ett missriktat slag eftersom den fortsätter betona att det viktiga i uttalande "du är vacker som du är" fortfarande är vacker och inte duet eller varandet.

Och inte vet jag, men det är ju roligare att vara ett du för någon än att vara något vackert för någon.

MönsterEn liten älva. Gjord utan referensbilder . Vilket innebär att det är min första älva helt på frihand. Egentligen är det ju bara en tjej med vingar så inga konstigheter där, men ändå. Värt att fira alla dagar.


Något som verkligen inte är värd att fira är det som expressen idag berättar om. Att hat mot judar finns och växer i Malmö. Och det som finns på ett ställe lär ju inte vara långt borta på ett annat. När man ser det i ljuset av den rädsla och det hat som även växt kring muslimer och islam blir det en hemsk bild som växer fram. Vad håller på att hända, låter vi hatet växa fritt i oss själva?

Jag har alltid levt med den fasta övertygelsen att man ska stå upp för människor, för rättigheter och för utsatta. Det svåra med den saken är att man i en räddningsaktion av en rättighet, en människa eller en övertygelse så lätt trampar på en annan. Skapar en rädsla. Lagstadgar ett nytt förtryck.

Och så gror en främlingsfientlighet.

RSS 2.0